Het Perfecte Huwelijk

Het lijkt wel een speling van het lot dat Omer Vander Ghinste, stichter van Brouwerij Omer Vander Ghinste, in 1898 in Kortrijk voor het eerst kennismaakte met Marguerite Vandamme. Marguerite was de kleindochter van Felix Verscheure, eigenaar van Brasserie LeFort, een bloeiende stadsbrouwerij aan het Plein te Kortrijk.

Deze brouwerij dankte haar naam aan het Fort van Kortrijk dat op deze locatie stond in de jaren 1600-1700. Felix Verscheure startte de brouwerij in 1854 en leidde ze gedurende meer dan 50 jaar. Zijn schoonzoon Camille Vandamme, vader van Marguerite en zelf zoon van een Kortrijkse mouter, vervoegde hem later in de brouwerij.

Als Felix Verscheure in 1911 overlijdt, erft Marguerite Vandamme de brouwerij en heel wat cafés in Kortrijk. Het brouwen wordt stopgezet en overgebracht naar Bellegem. Door zijn huwelijk met de jonge erfgename, verzekert Omer Vander Ghinste zich niet alleen van een duurzame liefde, maar ook van de bloei van zijn dorpsbrouwerij.

Brasserie LeFort: Het Bier

De smaak van LeFort is één en al traditie, en verwijst naar zijn rijke geschiedenis. De brouwers van Brouwerij Omer Vander Ghinste creëerden dit bier als eerbetoon aan deze verdwenen Kortrijkse brouwerij, waaraan de Brouwerij Vander Ghinste zoveel te danken heeft.

LeFort is een complex, donker bier van 8,5° met zoete, fruitige en zachte toetsen. De bleke en geroosterde, donkere gerstemouten zorgen voor een perfect evenwicht. Reken daarbij nog het aroma van chocolade/karamel en de fruitigheid van de hoge gisting, en je proeft een donker bier met een volstrekt unieke smaak.

Brasserie LeFort is een product van brouwerij Omer Vander Ghinste
www.omervanderghinste.be - © 2013 Visueel Advertising